Лондон відмовився видавати Росії зятя Березовського

Лондон відмовився видавати Росії зятя Березовського
Георгій Шуппе

Російські слідчі звинувачують Шуппе у спробі розкрадання власності магната Мінєєва, а потім організації його вбивства

Суд Вестмінстера відмовився видати Росії Георгія Шуппе — екс-зятя покійного російського олігарха Бориса Березовського.

Про це повідомляє ВВС.

Суддя, коротко оголосивши про своє рішення, роздав текст з підставою представникам обох сторін.

«Я дуже радий. Велика дяка. Тепер я можу спокійно поїхати додому, до своєї сім'ї», — сказав Шуппе, коментуючи це рішення.

Він пояснив, що більше коментувати поки не може з процесуальних причин. У іншої сторони є два тижні, до 18 серпня, аби оскаржити рішення Вестмінстерського магістратського суду.

Російські слідчі звинувачують Шуппе і його колишнього ділового партнера Михайла Некрича у спробі розкрадання власності магната Олександра Мінєєва, а потім організації його вбивства в січні 2014 року.

Мінєєв у 1990-і роки заснував мережі магазинів «Партія» і «Доміно», а пізніше жив на доходи з комерційної нерухомості.

Мінєєв був убитий кілером в підмосковному місті Корольов. Підозрюють, це пов'язано зі спробою рейдерського захоплення нерухомості Мінєєва.

У зв'язку з вбивством в розшук оголосили підприємців Георгія Шуппе і Михайла Некрича, їх звинуватили в спробі заволодіти нерухомістю Мінєєва. У 2015 році обидва були заочно заарештовані.

Шуппе був одружений на дочці Бориса Березовського Катерині. Зараз вони в розлученні. Протягом деякого часу Шуппе був діловим партнером Березовського. У Росії в 90-ті він став одним із засновників найбільшого інтернет-провайдера, компанії Cityline, а зараз займається венчурними інвестиціями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: