Луценко перевірить роботу новопризначених прокурорів у вересні

Луценко перевірить роботу новопризначених прокурорів у вересні

Генпрокурор також чекає на заяви про звільнення від заступників Волинської прокуратури

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у вересні перевірить, як новопризначені прокурори областей виконали поставлені перед ними завдання.

«Усі прокурори призначаються до кінця вересня, коли я звірю годинник з виконання завдань», - цитує слова Юрія Луценка прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в Фейсбуці.

За інформацією Сарган, генеральний прокурор під час представлення нового керівника Волинської облпрокуратури Максима Киричука в суботу в Луцьку також зажадав від заступників і місцевих прокурорів Волинської прокуратури написати заяви про звільнення і поставить передновим керівництвом органу ряд завдань.

«Завдання перше: припинити кришування правоохоронними та державними органами для незаконного видобутку бурштину. Звертаю увагу - хапати помпи немає ніякого сенсу. Скільки б не видаляли помп, стільки буде й нових. У цих людей немає іншого заробітку. Верховна Рада і Кабінет міністрів повинні прийняти законне рішення з видобутку бурштину. Обласна рада прийняла вже кілька рішень з цього приводу, хоча і сумнівної якості. Забудьте про янтарний бізнесі для себе і дайте оцінку тим, хто цим займається», - підкреслив Луценко.

Другим завданням генпрокурор назвав боротьбу з обігом незаконних товарів без акцизних марок, а також контрабандою таких товарів. «Волинська митниця корумпує не тільки Волинь, а й всю Україну», - зазначив він.

Третім завданням для обласного прокурора Луценко назвав очищення колективу. «Ми повинні довести, що можемо змінити ситуацію, не змінюючи владу в країні. Ми не готові терпіти злидні, зрозумілі з точки зору економічної ситуації в країні, в той момент, коли державні органи «жиріють» на очах», - підкреслив генпрокурор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: