Луценко похвалив Новинського за те, що нардеп «жодного разу не ухилявся від слідчих дій»

Луценко похвалив Новинського за те, що нардеп «жодного разу не ухилявся від слідчих дій»
Юрій Луценко
Фото Обозреватель

Генпрокурор розповів про підстави звернутися до ВР з поданням на дозвіл притягнути до кримінальної відповідальності Новинського

Вадим Новинський, маючи статус народного депутата, жодного разу не ухилялася від слідчих дій, давав показання, приходив на допити. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Кілька місяців тому, місяців чотири назад, я виявив, що в органах прокуратури був ряд кримінальних проваджень, які розслідували події навколо позбавлення волі митрополита Олександра Драбинка. Працівники «Грифону», міліцейського спецпідрозділу, які його нібито охороняли, але ця охорона перейшла до позбавлення волі, йому не дозволяли залишати відповідні приміщення, кілька разів перевозили, притягуються до суду. У Вишгороді йшов суд над «грифонівцями», але не давалася оцінка тим, хто «грифонівців» дав такі накази і хто керував їх діями. Я поставив завдання розібратися слідчим, протягом місяців йшла копітка робота», – сказав Луценко.

Генпрокурор також додав: «Пан Новинський, маючи статус народного депутата, жодного разу не ухилялася від слідчих дій, давав показання, приходив на допити. Станом на сьогодні вранці я проводив нараду, де з участю слідчих і прокурорів ГПУ ми прийшли до висновку, що у мене є підстави звернутися до ВР з поданням на дозвіл притягнути до кримінальної відповідальності Новинського».

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з «Опоблоку» Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там йдеться про перевищенні влади та вчиненні злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит, - ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Сам Новинський заявив про намір залишити Україну до понеділка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: