Луценко просить Раду об'єднати розгляд подань на Полякова і Розенблата

Луценко просить Раду об'єднати розгляд подань на Полякова і Розенблата
Нардеп Борислав Розенблат, фігурант так званої бурштинової справи

Генпрокурор попередив, що суть обвинувачень проти Полякова і Розенблата доведеться довго зачитувати, а вони є фігурантами однієї справи

Генеральний прокурор Юрій Луценко просить Комітет ВР з питань Регламенту та організації роботи парламенту об'єднати розгляд подань ГПУ щодо народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова. Про це він сказав під час засідання комітету, на якому розглядають подання ГПУ на народного депутата Євгена Дейдея.

«Я взяв слово, щоб попросити вас при визначенні порядку не розбивати питання двох народних депутатів, які є фігурантами однієї кримінальної справи - йдеться про пана Полякова і пана Розенблата, бо інакше нам доведеться достатньо велику справу заслуховувати двічі... Для того щоб не повторювати двічі щонайменше півгодини (суть обвинувачень. - Ред.), логічно було би розглянути одне кримінальне провадження, в якому є дії, попередньо ознаки злочину двох нардепів», - сказав Луценко.

Генпрокурор додав, що у такому разі з'явиться можливість цієї п'ятниці заслухати останнє подання ГПУ - щодо зняття недоторканності з депутата Михайла Добкіна.

У відповідь в.о. голови Регламентного комітету Павло Пинзеник повідомив, що у комітету поки що немає інформації, коли Добкіну були надіслані пропозиції щодо надання пояснень на подання ГПУ.

Регламентний комітет планує на засіданнях 6 і 7 липня розглянути подання ГПУ на Полякова і Розенблата.

Як відомо, генпрокурор вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова. 

29 червня Луценко також вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Михайла Добкіна.

Луценко заявив, що у Генеральної прокуратури достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: