Луценко розповів, хто ініціював справу проти Кернеса

Луценко розповів, хто ініціював справу проти Кернеса
Фото ipress.ua

Більшість матеріалів було зібрано в Харкові, справу відправлено до Києва

Справу, в рамках якої сьогодні відбуваються обшуки у мера Харкова Геннадія Кернеса, ініціював обласний прокурор. Про це під час брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

«Прокурори, які відчувають, що є такий суспільний запит, самостійно пропонують серйозні справи такого роду. Цю справу було ініційовано харківським обласним прокурором. Більшість матеріалів було зібрано там, на місці... Справу було відправлено до Києва, тут приймалися санкції в судах, звідси виїжджала група слідчих. Тут (у Києві. – Ред.) цю справу розслідуватимуть і тут відбудеться суд, у разі, якщо ми доведемо провину», – сказав він.

Раніше повідомлялось, що в Харкові силовики провели обшуки в приміщеннях, що належать високопосадовцям. Зокрема, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що обшуки проводяться у приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу і матері нардепа Михайла Добкіна.

Про подробиці земельних махінацій Кернеса і Добкіна розповів народний депутат Антон Геращенко. Обшуки проводилися і в міськраді Харкова.

Генпрокурор Юрій Луценко розповів, кому передавало у власність землю керівництво Харкова на чолі з мером Геннадієм Кернесом. Крім того, генпрокурор переконує, що політичної складової в обшуках у Кернеса немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: