Луценко скасував рішення про закриття справи «мажора», який скоїв резонансну ДТП у Києві

Луценко скасував рішення про закриття справи «мажора», який скоїв резонансну ДТП у Києві

Толстошеєву призначать повторну амбулаторну психіатричну експертизу в установі МОЗ України в іншому регіоні

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прийняв рішення про скасування постанови про закриття кримінального провадження стосовно киянина Станіслава Толстошеєва, який підозрювався у скоєнні смертельної ДТП на Лівобережній. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

«Юрій Луценко прийняв рішення про скасування постанови про закриття кримінального провадження та призначення повторної амбулаторної комісійної психіатричної експертизи в експертній установі МОЗ України в іншому регіоні у кримінальному провадженні за фактом резонансної ДТП за участі Толстошеєва», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, за інформацією ГПУ, Луценко заслухав доповідь прокурора міста Києва Романа Говди про розслідування ДТП, а також про підстави прийняття рішення про закриття даного кримінального провадження.

Говда поінформував Луценка про те, що в рамках досудового розслідування отримано висновки судово-медичних, автотехнічних та психолого-психіатричних експертиз тощо.

За словами столичного прокурора, згідно з результатами експертиз, зокрема комплексної стаціонарної психолого-психіатричної експертизи, проведеної Київським міським центром судово-психіатричної експертизи, причиною ДТП став раптовий напад судомного характеру у водія, внаслідок якого він не міг усвідомлювати своїх дій і керувати ними. Враховуючи це, притягнути Толстошеєва до кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху неможливо.

«З метою отримання більш повної інформації про причини раптового погіршення стану здоров’я Толстошеєва прийнято рішення про скасування постанови про закриття кримінального провадження та призначення повторної амбулаторної комісійної психіатричної експертизи в експертній установі МОЗ України в іншому регіоні», – зазначили у прес-службі відомства.

У ГПУ додали, що за результатами вказаного експертного дослідження буде прийнято остаточне рішення у кримінальному провадженні.

Як повідомляли ЗМІ, прокуратура Києва закрила кримінальне провадження у справі смертельної ДТП на Лівобережній, в якій підозрюють киянина Толстошеєва у зв’язку з тим, що експертиза підтвердила, що підозрюваний перебував у несвідомому стані.

Водночас генпрокурор Луценко наполіг на відновленні слідства. І 10 вересня прокуратура Києва передала матеріали кримінального провадження щодо киянина Станіслава Толстошеєва, який підозрювався у скоєнні смертельної ДТП на Лівобережній, до Генеральної прокуратури України для перевірки.

9 січня внаслідок аварії у Києві біля метро «Лівобережна» авто марки Mercedes злетіло з дороги та врізалося в будівлю, на місці загинула жінка, ще один чоловік постраждав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: