Луценко відзвітував про затриманих у вівторок хабарників

Луценко відзвітував про затриманих у вівторок хабарників
Затримання одного з корупціонерів

Хабарників було викрито у Києві, на Волині, Закарпатті та Чернігівщині

ГПУ щодня передає до суду в середньому по три обвинувальних акта щодо хабарників та розкрадачів. Про це розповів у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, у вівторок службовцями Генпрокуратури було викрито чотири факти корупції в Україні.

Так, у Києві Генеральною прокуратурою під час одержання хабара у сумі 800 тис. грн затримано арбітражного керуючого, призначеного господарським судом Київської області ліквідатором одного із ТОВ, директора цього товариства, а також пособника – фізичну особу, які вимагали понад 14 млн грн за допуск до участі в аукціонних торгах та придбання в подальшому об’єкта нерухомості.

На Закарпатті затримали начальника відділу митного поста «Вилок» під час отримання чергової суми неправомірної вигоди – 400 доларів. Посадовець вимагав від місцевого мешканця хабар у тисячу доларів за сприяння у безперешкодному та неодноразовому переміщенні на митну територію України запчастин до транспортних засобів

На Чернігівщині викрито двох працівників поліції одного з територіальних відділень Головного управління Національної поліції в області та колишнього співробітника органів внутрішніх справ, які вимагали 3,5 тис. грн від підприємців, що порушували правила торгівлі підакцизним товаром.

На Волині затримано під час одержання 130 тис грн неправомірної вигоди слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в області та колишнього експерта обласного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.
Гроші вони вимагали за вирішення питання про закриття кримінального провадження за фактом незаконного зайняття гральним бізнесом та складення відповідного висновку експертами науково-дослідного експертно-криміналістичного центру щодо вилученого в ігрових залах обладнання.

Як повідомляв «Главком», 8 серпня НАБУ також затримало шістьох осіб, які розкрали 16 млн грн на будівництві стіни з Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: