Луценко зайнявся Майданом і Януковичем

Генпрокурор Луценко вивів з-під ставленика Шокіна Управління спецрозслідувань, яке займалося справами Майдану.

Про це Луценко повідомив увечері 21 травня на своїй сторінці у  Facebook.

"Ліквідовую управління, яке допитували слідчих та оперів, що ведуть справи Майдану. Через взаємне протистояння Управління спецрозслідувань Горбатюка виводжу з- під компетенції заст Генпрокурора Столярчука. Тепер він звітується напряму Генпрокурору", - написа Луценко.

Крім того він повідомив про передачу Сергію Горбатюку додаткові функції процесуального керівництва.

Також він повідомив, що передав першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому справи економічних злочинів владного організованого злочинного угруповання часів Януковича

Нагадаємо, на представленні нового Генерального прокурора Луценка глава держави Петро Порошенко відзначив, що «корекція законодавства та призначення на посаду Генерального прокурора позасистемної людини з великим суспільним авторитетом, стратегічним баченням розвитку не лише ввіреного йому відомства, а всієї України є стратегічним кроком для всіх нас і дає унікальний шанс і нові можливості стати учасниками однієї з наймасштабніших реформи, якої потребує Україна».

Петро Порошенко висловив переконання, що лише за участі позасистемних сил прокуратура може змінитися, як цього очікує українське суспільство, відповідно до потреб країни та її курсу на європейську інтеграцію. Такий підхід є "загальним правилом реформування».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: