Лукашенко поскаржився на Порошенка

Лукашенко поскаржився на Порошенка
Президент Білорусі Олександр Лукашенко

За словами президента Білорусі, слов'янам не варто воювати, тому що вони «всі на одне обличчя»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його пропозиції по контролю на російсько-українському кордоні і проведення виборів в Донбасі не знайшли підтримки, зокрема, у президента України Петра Порошенка.

Про це він повідомив на прес-конференції в п'ятницю, передає білоруський «Інтерфакс».

«Я вже готовий був як прикордонник стати на тій межі, враховуючи, що до мене нормально російські люди ставляться і українці, і вибори там провести за Мінському угодою...», - розповів Лукашенко.

«Що ви думаєте? Ті, кому треба припинити цю війну, перш за все Порошенко і українцям, самі почали це відкидати. Мотивацію знайшли: Лукашенко проросійський», - поскаржився він.

Як повідомляє білоруський урядовий портал «БЕЛТА», президент Білорусі заявив, що краще за всіх, в тому числі керівництва Росії, знає, що відбувається на Донбасі і він не хоче, щоб там гинули люди похилого віку, жінки і діти.

За його словами, слов'янам не варто воювати, тому що вони «всі на одне обличчя» і українці не вороги, хоча їх показують поганими на телеканалах.

Він зазначив, що треба відновлювати нормальні відносини, і це можливо.

«Але чим далі - тим гірше. Я вам скажу свою позицію: всі бояться, що там (в Україні - ред) буде НАТО. Я недавно Володимиру Володимировичу (Путіну - ред) сказав: слухай, ми з тобою скоро Господа будемо просити, щоб там було НАТО, а не відморожені нацмени з рушницею. Ось до чого ми можемо довести», - заявив президент Білорусі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: