Лукашенко вперше після зняття санкцій прибув до Європи

Лукашенко вперше після зняття санкцій прибув до Європи

В суботу запланована зустріч Лукашенка з Папою Римським 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув із візитом до Італії та Ватикану. Цей візит до ЄC став для білоруського президента першим після скасування санкцій Євросоюзу.
У п'ятницю, 20 травня, у Римі він зустрівся з президентом Італії Серджо Маттареллою, а в суботу, 21 травня, запланована зустріч Лукашенка з Папою Римським Франциском.
Під час зустрічі президенти Білорусі та Італії обговорили можливість створення бізнес-ради, щоб сприяти взаємодії ділових кіл двох країн.
Того ж дня, коментуючи хід візиту, глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що у відносинах із зарубіжними партнерами Мінськ виходить із принципу прагматизму. «Ми переконані, що ті відкриті переговори, які відбулися у керівників двох країн, послугують хорошою основою для розширення та поглиблення нашої співпраці з Європейським Союзом», - наголосив міністр.
Попри період напружених відносин з ЄС, у Білорусі зберігся достатньо високий рівень торговельно-економічної взаємодії з Італією. «Сьогодні йшлося про те, як надати їй новий імпульс», - зазначив Макей.
Тривалий час поїздки до Євросоюзу були неможливими для Лукашенка, оскільки він перебував у санкційних списках ЄС. У лютому 2016 року Брюссель не продовжив економічних санкцій стосовно 170 громадян Білорусі, серед яких опинився і президент країни. Скасування санкцій стало реакцією на звільнення Мінськом політв'язнів.
Раніше Лукашенко вже відвідував Італію та Ватикан у 2009 році, приватно зустрівшись із тодішнім прем'єр-міністром країни Сільвіо Берлусконі та отримавши аудієнцію у Папи Бенедикта XVI. Представники Ватикану наголошували: за протоколом не йшлося ні про державний, ні про приватний візит.
До того часу Лукашенко не був у країнах Заходу 14 років.
Джерело: DW.COM

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: