Ляшко блокує трибуну Ради, а Тимошенко хоче поговорити про МВФ

Ляшко блокує трибуну Ради, а Тимошенко хоче поговорити про МВФ

Голова «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що через домовленості з МВФ його фракція продовжить блокувати трибуну Верховної Ради.

Лідер радикалів Олег Ляшко знову блокує трибуну парламенту. У той же час лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликає обговорити проект Меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

При цьому голова Верховної Ради Андрій Парубій та його перший заступник Ірина Геращенко заявили, що такого меморандуму не існує, це «фейк» і жодних підписів не поставлено.

Під час виступу з трибуни Тимошенко заявила: «Країну заведено у глухий кризовий тупик – економічний, політичний, соціальний, фінансовий. Про це вже ніхто не сперечається».

Вона визнала, що співпраця з Міжнародним валютним фондом потрібна, але проект меморандуму з МВФ «потрібно негайно публічно обговорювати».

«Проект поклали в інтернет… Деякі пункти неспівставні з правильною стратегією держави», - заявила Тимошенко.

За її словами, згідно з проектом збільшуються роздрібні тарифи на теплову енергію, на газ, знімаються пільгові терміни переходу на пенсію, знищуються сільгоспвиробники.

«Тут прописано, що в червні буде скасовано мораторій на продаж землі», – заявила Тимошенко

Нагадаємо, в уряді в понеділок заявили, що «підписаний меморандум з МВФ» - фейк. 

Як повідомлялося, сьогоднішнє засідання Верховної Ради відкрила народний депутат Надія Савченка, визволена 25 травня з російської тюрми. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: