Ляшко розповів, скільки ще триватиме масковий режим в Україні

Ляшко розповів, скільки ще триватиме масковий режим в Україні

Якщо кількість випадків буде знижуватись, то масковий режим закінчиться до кінця літа

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що масковий режим буде продовжений до кінця карантину і поки в Україні фіксуватимуть 350-500 випадків захворювань на Covid-19 щодня. 

«Поки буде карантин, доти ми будемо в масках, з антисептиками та соціальною дистанцією. Іншого виходу немає. Ми вже зараз пом’якшуємо обмеження з 11 травня. Наступний етап перегляду карантину – 22 травня. Будемо дивитись на розвиток епідситуації»,- сказав Ляшко у інтерв'ю РБК-Україна.

Він додав, що якщо кількість випадків буде знижуватись, то масковий режим закінчиться до кінця літа.

«Якщо кількість випадків буде йти до зниження, покращуватись, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а швидко вийдемо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадків і маска стане нашим «невід'ємним другом» до кінця цього року», - розповів головний санлікар.

Нагадаємо, що 11 травня в Україні розпочався перший етап послаблення карантинних обмежень. У Києві обмеження знімають з 12 травня, а Львів пом'якшить їх лише частково. Міська влада Києва вирішила почекати з відкриттям ТРЦ, а міська влада Львова вважає, що відкривати перукарні поки зарано.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Нагадаємо, станом на 11 травня в Україні підтверджено 15 648 випадків коронавірусу, з них 416 протягом останньої доби. Хворобу підтверджено у 1 083 дітей та 3 026 медиків. 

Як заявив мер Києва Віталій Кличко, якщо динаміка захворюваності не покращиться, карантинні обмеження у столиці посилять.

Читайте також:



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: