Мадрид оголосив Каталонії фінальний ультиматум

Мадрид оголосив Каталонії фінальний ультиматум
Віце-прем'єр Іспанії Сорайя Саенс де Сантамарія

Уряд Іспанії вважає лист Пучдемона неприйнятним, оскільки він не задовольняє вимогу Мадрида

Мадрид вважає незадовільною відповідь глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона щодо того, чи проголосив він минулого тижня у парламенті незалежність Каталонії, і висуває останній ультиматум.

Про це повідомляє El Mundo.

У понеділок віце-прем'єр Іспанії Сорайя Саенс де Сантамарія прокоментувала лист лідера Каталонії Карлеса Пучдемона до прем’єр-міністра Маріано Рахоя, у якому він не дав чіткої відповіді щодо незалежності регіону та закликав Мадрид до діалогу.

Уряд Іспанії вважає лист Пучдемона неприйнятним, оскільки він не задовольняє вимогу Мадрида.

«Було не так вже й важко сказати «так» чи «ні», - заявила де Сантамарія, визнавши, що ситуація «навмисної плутанини» продовжується. Тепер іспанський уряд очікує, що до 10:00 (за місцевим часом) четверга, 19 жовтня, Пучдемон «все виправить і внесе ясність».

Вона відзначила, що Мадрид не відкидає діалогу, але він повинен відбуватися у рамках закону з максимальною ясністю.

Нагадаємо, до понеділка, 16 жовтня, Мадрид вимагав від Пучдемона пояснити, що означає підписана ним декларація незалежності Каталонії. Однак каталонський лідер у листі до прем’єр-міністра Іспанії не надав чіткої відповіді.

Раніше Мадрид заявляв, якщо каталонська влада таки наполягатиме на розриві, до четверга 19 жовтня вона повинна змінити свою думку. В іншому разі Мадрид пригрозив призупинити автономію Каталонії.

Як повідомлялося, 10 жовтня глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон разом з головами кількох партій підписав декларацію про проголошення незалежності від Іспанії.

Водночас він звернувся до регіонального парламенту у Барселоні із закликом відкласти голосування за проголошення незалежності на кілька тижнів заради діалогу з Мадридом.

1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. За інформацією каталонської влади, понад 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: