Магомедов: Авдіївський коксохім був однією з пріоритетних цілей бойовиків

Магомедов: Авдіївський коксохім був однією з пріоритетних цілей бойовиків
Авдіївський коксохімічний завод

Через обстріли бойовиків загинуло 12 та поранено 60 працівників підприємства

Під час загострення бойових дій у лютому-березні Авдіївський коксохімічний завод був однією з пріоритетних цілей бойовиків.

Про це заявив директор підприємства Муса Магомедов, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За словами Магомедова, обстрілюючи територію підприємства, пошкоджуючи магістральні лінії електропередач, а також блокуючи діяльність Донецької фільтрувальної станції, терористи намагалися позбавити підприємство води й електрики, а значить, змусити зупинити завод-гігант і спричинити збитки українській економіці.

«Через обстріли бойовиків загинуло 12 та поранено 60 працівників підприємства, - зазначив Муса Магомедов. - Це велика трагедія для усього колективу заводу. Але навіть у найважчі дні ми не припиняли роботу. Був час, коли у місті залишались лише військові та працівники заводу. Під час обстрілів понад 2 тисячі працівників заводу були вимушені переховуватися в укриттях, адже від цих людей залежав безперебійний виробничий процес», - розповів Магомедов. 

Як зазначив директор заводу, на коксохімі дев'ять печей задіяні у виробничому процесі. Під час зимового загострення на лінії розмежування, персонал підприємства був змушений перевести декілька з печей у аварійний режим через нестачу електроенергії та води, яка є одним з основних елементів у виробничому процесі.

Виробничі потужності дозволяють випускати до 9 тисяч тон коксованого вугілля на добу. Коли завод вимушено зменшив обсяги виробництва, ціна на основну продукцію підприємства зросла на 20%. Крім того, через обстріли території заводу виникав ризик екологічної небезпеки.

До слова, директор Авдіївського коксохіму вважає, що підвищення залізничних тарифів може погано вплинути на роботу підприємства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: