Марчук про захоплення «французького терориста»: ця операція ввійде до підручників

Марчук про захоплення «французького терориста»: ця операція ввійде до підручників
ednist.info

Колишній глава СБУ розповів, чому французького терориста не затримали одразу

Чоловіка, який готував низку терактів під час Євро-2016 у Франції, не затримали під час перевірки паспорта, а дали можливість сісти в авто, для того, аби в суді було легше довести його провину. Про це в коментарі «Главкому» сказав екс-прем'єр-міністр України, перший голова СБУ, генерал армії України Євген Марчук.

«Розумієте, це суто процесуальний момент. Необхідно було задокументувати завершення злочину на території України. У суді це може мати важливе значення. Можливо, були якісь інші причини. Попереду непрості процесуальні складові завершення цієї операції для передання матеріалів до суду», - пояснив він.

Марчук також висловив переконання, що ця операція згодом увійде до підручників із боротьби з міжнародним тероризмом.

Як раніше повідомлялося, Марчук вважає, що російська сторона гіпотетично могла піти на те, що називають у розвідці, «організація акцій під чужим прапором». Тобто, використати француза задля провокацій, спрямованих проти України.

Нагадаємо, вчора на брифінгу глава СБУ Василь Грицак заявив, що українська спецслужба запобігла серії терактів на території Франції під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016. «СБУ вдалося попередити серію з 15 терактів, які планувалися на території Франції під час проведення Євро-2016 , який розпочнеться 10 червня», - сказав Грицак. Він уточнив, що об'єктами терористичних актів у Франції були мечеть, синагога, будівля збору податків із громадян Франції, пункти, що ведуть спостереження за автобанами, і багато інших місць. Здійснити низку терактів мав чоловік, француз за походженням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: