Матеріальну допомогу отримують лише 305 тисяч переселенців, - міністр

На сьогодні в Україні офіційно зареєстровано 1 мільйон 700 тисяч переселенців, але допомогу отримають лише 305 тисяч осіб

Андрій Рева, міністр соціальної політики в інтерв’ю «Главкому» розповів, що офіційно в нас зареєстровано 1 мільйон 700 тисяч переселенців. Саме стільки стоїть на обліку. Але допомогу як переселенці отримують лише 305 тисяч.

«Щодо пенсіонерів. Офіційно 1 мільйон 200 тисяч пенсіонерів проживало на нині непідконтрольній територій. Внутрішньо-переміщеними особами з них вважаються – 950 тисяч. Тобто, офіційно майже всі пенсіонери виїхали. Якщо вірити статистиці, 300 тисяч лише залишилось на непідконтрольних територіях», - зазначив міністр.

Він додав, що для того, аби робити заяву про «липових» переселенців, треба провести верифікацію. «Хто в нас найбільше проти верифікації виступає? Організації, які кажуть, що вони захищають внутрішньо переміщених осіб», - нагадав Рева.

Як повідомляв сьогодні «Главком», міністр соцполітики заявив, що в уряді не знають, кому йшли мільярди гривень пенсій, що виплачувалися 317 тисячам особам. Адже після додаткової перевірки 317 тисячам пенсіонерів взагалі не поновили виплати, бо вони не є внутрішньо переміщеними особами

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: