Медіа-юрист назвала головну проблему доступу до публічної інформації

Медіа-юрист назвала головну проблему доступу до публічної інформації

Зміни до закону «про доступ до публічної інформації» зобов’язуватимуть чиновників «обґрунтовано пояснювати ненадання публічних даних»

Головною проблемою доступу до публічної інформації є відсутність повноцінних даних про витрачання бюджетних коштів. Про це в ефірі «Громадського» розповіла медіа-юрист Тетяна Пастушенко.

«Наприклад, Вінницька міськрада до недавнього часу видавала рішення про роздачу земельних ділянок. І коли журналісти хотіли взнати, кому видали землю, то міськрада писала «особі 1», «особі 2». Ця інформація дорівнює нулю», — прокоментувала Пастушенко.

Водночас, за словами медіа-юриста, зміни до закону «про доступ до публічної інформації» зобов’язуватимуть чиновників «обґрунтовано пояснювати ненадання публічних даних».

«Зміни стосувалися відкритості колегіальних засідань, а також відкритості документів, які приймає той чи інший розпорядник інформації. І всі вони узгодились із законом», — додала Пастушенко.

Як відомо, 8 травня 2011 року імплементували закон «про доступ до публічної інформації».

Нагадаємо, в Україні 1 травня набув чинності закон «Про державну службу», який дає початок реформі системи державного управління.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: