Медведчук побачив, що в ЄС хочуть скасування антиросійських санкцій

Медведчук побачив, що в ЄС хочуть скасування антиросійських санкцій

Він говорить, що градус політичного протистояння між країнами ЄС і РФ знижується

Глава «Українського вибору» Віктор Медведчук вважає, що європейці втомилися від «війни санкцій» і не готові більше приносити в жертву геополітиці інтереси національних економік. Він прокоментував заяву міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера, який повідомив про істотне зменшення в ЄС прихильників антиросійських санкцій і труднощами в пошуку єдиної позиції з даного питання.
«Сьогодні вже ні в кого не викликає сумнівів: європейці зацікавлені у відновленні економічного співробітництва з Москвою. На доказ наведу кілька заяв. Так, прем'єр-міністр федеральної землі Саксонія Станіслав Тілліх переконаний: «Нашою метою має бути якомога швидше закінчити економічні санкції по відношенню до Росії», - сказав Медведчук.
Він також зазначив, що екс-депутат Європарламенту, італійський журналіст Джульєтто К'єза підкреслив: «Понад 90% італійців виступають за зняття санкцій з Росії». Питання негайного скасування антиросійських санкцій може бути винесено на розгляд парламенту регіону Венето (Італія) вже в травні поточного року.
«Останні кілька років довели, що санкції не дали жодного з бажаних результатів. І, на жаль, вони завдали значного удару по сільськогосподарській галузі. Тому я сподіваюся, що після закінчення їх терміну в кінці червня ми зможемо досягти угоди про партнерство з Росією», - заявила член економічної ради Нижньої Австрії Петра Богуслав. «Те, що антиросійські санкції недешево обходяться її країні, визнала також глава МЗС Естонії Марина Кальюранд», - уточнив Медведчук.
На його думку, ці приклади чудово ілюструють слова Штайнмайера: в Європі прихильників антиросійських санкцій з кожним днем стає все менше.
«Спостерігаючи за корупційними і політичними скандалами в Україні, європейці все частіше задаються питанням: навіщо вони зазнають колосальних економічних втрат, якщо українська влада, якій весь світ надає допомогу (в першу чергу матеріальну), не проводить реформ, не бореться з корупцією, не намагається знайти конструктивну позицію для врегулювання конфлікту на Донбасі?» - запитує Медведчук.
Він стверджує, що прагматичні європейці хочуть розуміти, куди йдуть їхні гроші, в якому обсязі фінансуються проекти і чому в Україні досі немає результатів проведених реформ.
«Захід втомився від українських проблем і більше не довіряє українським політикам. Більш того, європейці визнають, що співпраця з Москвою стратегічно важлива для них. А оскільки антисанкційні настрої тільки посилюються, оскільки відсутність загальної площадки невигідно всім і серйозно ускладнює спілкування країн - світових лідерів, можна говорити про те, що градус політичного протистояння між країнами ЄС і РФ знижується», - підсумував Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: