Медведчук побачив, як зросла ймовірність силового варіанту на Донбасі

Медведчук побачив, як зросла ймовірність силового варіанту на Донбасі
Віктор Медведчук

Медведчук розповів, як антиросійські санкції США позначаться на Україні

Україна незабаром відчує на собі «ефект санкцій бумеранга», ставши розмінною монетою в геополітичній грі США, прогнозує Віктор Медведчук. На його думку, підписання президентом США Дональдом Трампом законопроекту «Протидія противникам Америки через санкції» відкидає російсько-американські відносини на кілька десятиліть назад - до епохи «залізної завіси».

«Той факт, що питання про введення нових антиросійських санкцій вирішувалося на тлі заяв у Вашингтоні про необхідність надання Києву летального зброї, свідчить - в США не виключають (а певні політики навіть підтримують) силовий варіант вирішення конфлікту в Україні», - вважає політик.

Для прихильників дипломатичного шляху врегулювання ситуації на Донбасі це - вкрай небезпечний сигнал, впевнений лідер «Українського вибору».

Медведчук вважає, що США продемонстрували Росії, Європі і всьому світові свій намір ігнорувати будь-які інші точки зору з приводу врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Геополітичні інтереси Сполучених Штатів волюнтаристськи нав'язуються всім. Але Європа з таким станом справ миритися не має наміру. Ми вже почули чимало вкрай жорстких заяв європейців щодо екстратериторіального ефекту санкцій США. Безумовно, в ЄС побоюються, що антиросійські загороджувальні заходи позначаться на європейській економіці. Але, і це слід визнати, вони послаблять політичний вплив Франції і Німеччини (учасників Нормандської четвірки) на Україну», - впевнений лідер «Українського вибору». У такій ситуації, на думку Медведчука, вже зараз можна спрогнозувати погіршення відносин між Києвом і Брюсселем.

«Україна незабаром відчує на собі «ефект санкцій бумеранга», ставши розмінною монетою в геополітичній грі США, які прагнуть до світового панування, адже головна мета санкцій – не підтримка уряду України «у відновленні його суверенної і територіальної цілісності», а, як визначено в назві самого закону - «протидія противникам Америки», - нагадав Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: