Мер Києва: з 1 серпня Контрактова площа стане пішохідною

Мер Києва: з 1 серпня Контрактова площа стане пішохідною
Контрактова площа у Києві

За словами Кличка, до столичної влади було багато звернень та петицій з проханням зробити Поділ пішохідною зоною

У рамках експерименту частину Контрактової площі та вул. Сагайдачного у Києві перетворять у пішохідний простір, починаючи з 1 серпня.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Поділ – історична зона. У цю частину міста приходить не тільки багато киян, а й гостей Києва, прогулятися по старому місту, відвідати кав’ярні, маленькі ресторанчики. Було багато звернень та петицій з проханням зробити Поділ пішохідною зоною. Зараз ми готуємося зробити Контрактову площу та частину вулиці Сагайдачного єдиною пішохідною зоною. З 1 серпня», - зазначив Кличко.

За словами мера, замість паркувального простору, ділянка перед Києво-Могилянською академією стане пішохідною. Відрізок вул. Сагайдачного від Контрактової площі до перехрестя з вул. Андріївською також стане пішохідним. Для автівок виділять проїзд з вул. Іллінської до вул. Сковороди, а також облаштують невелику парковку.

Окрім Контрактової площі, також планують оновити і інші туристичні місця столиці: Володимирську гірку, Пейзажну алею, фунікулер.

«Ми повинні використовувати той великий туристичний потенціал, який є у нашому місті, щоб до нас приїздили туристи, і наша столиця розвивалася», - резюмував Кличко.

Нагадаємо, мер Києва також пообіцяв, що на першому поверсі КМДА створять ігрову зону для дітей відвідувачів Київради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: