Мера Запоріжжя допитають через відмову зупинити транспорт

Мера Запоріжжя допитають через відмову зупинити транспорт
За словами Володимира Буряка, вранці 10 квітня правоохоронці вручили йому повістку щодо порушеної кримінальної справи
Фото: zp.gov.ua

Стосовно Володимира Буряка відкрили провадження

Меру Запоріжжя Володимиру Буряку вручили повістку на допит у справі про відмову зупинити громадський транспорт на час карантину в Україні. Про це він повідомив у своєму Facebook.

За його словами, сьогодні вранці правоохоронці вручили йому повістку щодо порушеної кримінальної справи.

«Причина в тому, що міська влада нібито не виконали постанову Кабінету міністрів про призупинення громадського транспорту в місті», - зазначив Буряк.

Він також додав, що кількість інфікованих коронавірусом зростає і вже підтверджено 20 випадків в Запоріжжі. П'ятеро вже одужали і виписані з лікарні.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що СБУ і МВС відреагували на відмову мера Запоріжжя зупинити громадський транспорт.

5 квітня Буряк заявив, що не буде прислухатися до рекомендацій Кабінету міністрів і припиняти рух громадського транспорту. Він також підкреслював, що весь транспорт вийде на маршрути, оскільки медикам, комунальникам, працівникам магазинів, аптек і городянам, які не можуть працювати дистанційно, необхідно добиратися на роботу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України у рамках карантину через коронавірус заборонив з 6 квітня перебування у громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора, а також без документів.

Також Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Уряд 3 квітня затвердив список додаткових обмежень під час карантину.

Станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: