Мери Лондона і Парижа висловилися проти заборони буркіні на європейських пляжах

Мери Лондона і Парижа висловилися проти заборони буркіні на європейських пляжах

За словами мера Лондона Садика Хана, першого мусульманина на цій посаді, «ніхто не повинен диктувати жінкам, що їм слід носити»

Мери Лондона і Парижа Садик Хан і Анн Ідальго піддали критиці рішення кількох приморських міст у Франції заборонити закривати тіло купальні костюми для мусульманок, відомі як буркіні, передає ВВС.

Заборона, введена цього літа, викликав бурхливі дебати у Франції і обурення за кордоном, особливо в мусульманських країнах.

За словами мера Лондона Садика Хана, першого мусульманина на цій посаді, «ніхто не повинен диктувати жінкам, що їм слід носити». Він сказав в четвер в Парижі, що розуміє, чому у Франції введено надзвичайний стан.

Ідальго, яка очолює міську адміністрацію Парижа, закликала покласти край «істерії», як вона висловилася, навколо буркіні. Вона вважає, що владі варто було б зосередити свою увагу на досягненні соціальної злагоди.

Прихильники заборони буркіні стверджують, що цей одяг підкреслює підлегле становище жінки і суперечить світським засадам і законам Франції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: