Дивом живий. Франківський пілот розповів, як врятувався з охопленого вогнем літака

Дивом живий. Франківський пілот розповів, як врятувався з охопленого вогнем літака
фото з вільних джерел

Зараз старший льотчик 114 ОБрТА 26-річний Дмитро Шкаревський одужує після важкого поранення, яке він отримав під час бойового вильоту

На рахунку 26-річного пілота винищувача 70 бойових вильотів, знищення двох крилатих ракет Калібр і ворожих засобів ППО. Але під час одного з вильотів його літак підбили. Дмитро Шкаревський отримав важку травму спини. Це сталося під час масованої атаки росіян 10 лютого. Військовий намагався ліквідувати ворожі об’єкти, але його літак підбили.

Зараз старший льотчик 114 ОБрТА 26-річний Дмитро Шкаревський одужує після важкого поранення, яке він отримав під час бойового вильоту, пише Галка.


«Керування у літака вже майже не було. Навколо все горіло. Зрозумів, що назад вже ніяк не повернуся. І прийняв рішення на катапультування. Коли розкрився парашут і я спускався вниз, бачучи мій падаючий літак. Чітко бачив, що він впав у ліс. Після цього подивився під себе і замітив, що спускаюся на русло річки, на лід. І вже зявилося переживання, щоб лід не проломився під моєю вагою», – каже пілот.

Лід витримав. Але коли військовий приземлився, то відчув сильний біль у спині, було важко рухатися. Він вибрався із парашутної системи та надіслав командиру свою геолокацію. В той час його прийняли місцеві. Вони й викликали швидку.

У лікарні з’ясувалося, що у нього перелом хребця в попереку та численні уламкові поранення. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: