Мешканцям обваленого гуртожитку у Чернігові дозволили забрати свої речі

Мешканцям обваленого гуртожитку у Чернігові дозволили забрати свої речі
Фото: ГСЧС у Чернігівській області

У більшості людей там залишилися документи, гроші та одяг

У Чернігові сьогодні, 14 грудня, мешканцям обваленого будинку дозволили забрати свої речі. У більшості там залишилися документи, гроші та одяг. Про це повідомляє «ТСН».

Люди на морозі чекали своєї черги зайти у квартиру, поки спеціальна комісія не перевірила безпечність знаходження у зруйнованому будинку. Сьогодні людям дозволили забрати негабаритні речі, але у супроводі поліції, бо вже з'явилася інформація про спроби мародерства.

Люди прихопили із собою валізи, мішки і торби, сподіваючись забрати якомога більше речей.

Зазначимо, що на місці надзвичайної події досі чергує поліція і Нацгвардія. Тим часом біля зруйнованої будівлі у автівках ночують і деякі мешканці гуртожитку, адже йти людям немає куди. У міськраді запевняють – це непорозуміння, адже вчора лишилися вільними 20 заброньованих місць у хостелі. Усіх незабезпечених житлом обіцяють уточнити і розселити.

За попередніми висновками спеціальної комісії стало відомо, що гуртожиток для проживання непридатний і не підлягає ремонту. Наразі місцева влада вирішує питання, куди відселяти людей на тривалий час.

Нагадаємо, 12 грудня в чотириповерховому житловому будинку сталося обрушення плит перекриття з першого по четвертий поверхи (загалом вісім квартир) і руйнування зовнішньої стіни з фасадного боку.

Постраждало 7 осіб. Один урятований – це дитина 1999 року народження. Жінка 1991 року народження загинула.

Раніше розглядалося дві версії події: вибух газу та аварійний стан будинку. Версія про вибух не підтвердилася.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: