Продався ФСБ за кілька тисяч гривень. Мешканець Рівненщини отримав 7 років тюрми за держзраду і диверсію

Продався ФСБ за кілька тисяч гривень. Мешканець Рівненщини отримав 7 років тюрми за держзраду і диверсію
Диверсант з міста Вараш Масленніков передав російському ФСБ інформацію про Рівненську атомну електростанцію

Громадянин Олексій Масленніков «злив» інформацію про Рівненську АЕС та підірвав електроопору

Костопільський районний суд Рівненської області визнав винним мешканця Рівненщини Олексія Масленнікова, обвинуваченого за ч.1 ст.111 («Державна зрада»), ст.113  КК України («Диверсія») і засудив до 7 років і 6 місяців в’язниці без конфіскації майна.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 9 жовтня.

У кінці березня 2018 року Масленніков, який був негативно налаштованим до діючої влади, почав спілкування із особою, яка позиціонувалася представником іноземної спеціальної служби - Федеральної Служби безпеки Російської Федерації. Останній поставив чітке завдання: зібрати та передати інформацію про стратегічні об'єкти Рівненської області і провести дестабілізуючі заходи шляхом вчинення підпалів та руйнувань адміністративних будівель і споруд державного значення у місті Вараш Рівненської області.

Протягом березня-травня обвинувачений здійснив фото та відео фіксацію планових заходів у Вараші, що проводились за участю правоохоронних органів, а також механізму в'їзду та виїзду автотранспорту на територію Рівненської атомної електростанції. Ці дані він передав представнику ФСБ.

Наступне завдання, на яке погодився Масленніков, полягало у закладанні вибухівки під металеву опору високовольтної лінії електропередач, яка призначена для передачі виробленої на Рівненській АЕС. 10 травня завербований мешканець Рівненщини одержав від представника ФСБ вибухівку,  мобільний телефон та винагороду на суму 7 тис. грн. Того ж дня він заклав вибуховий пристрій під електроопору і за допомогою мобільного телефону, використовуваного як детонатор, здійснив підрив.

У серпні 2018 року прокуратура Рівненської області звітувала, що обвинуваченому диверсанту загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Під час судового розгляду Масленніков повністю визнав себе винним і щиро розкаявся. Суд врахував це і застосував до нього ч.1,2 ст.69 КК України, пом’якшивши покарання.

Також суд залишив Масленнікова під вартою до набрання вироком законної сили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: