«Ми усвідомлюємо...». Канал «1+1», який піймали на поширенні російських фейків про коронавірус, зробив заяву

«Ми усвідомлюємо...». Канал «1+1», який піймали на поширенні російських фейків про коронавірус, зробив заяву
«1+1» назвав сюжет «Секретних матеріалів» про біолабораторії поверхневим

Мовник визнав, що скандальний сюжет «є поверхневим», але обіцяє далі розслідувати тему американських лабораторій в Україні, де розробляється біологічна зброя

Канал «1+1», який 27 квітня у програмі «Секретні матеріали» поширив російський фейк про роботу в Україні таємних американських біолабораторій, планує продовжити висвітлення цієї теми у своїх програмах. Про це йдеться в заяві, яку поширила пресслужба «1+1».

«Оскільки наразі фокус обговорення (сюжету «Секретних матеріалів») змістився у бік звинувачень на адресу програми та зачіпає вже питання журналістської гідності та порядності, група «1+1 медіа» продовжить розслідування та забезпечить незаангажоване, всебічне й об’єктивне висвітлення теми. Ми вже відправили звернення до керівників лабораторій, посольства США в Україні, МОЗ, РНБО, СБУ та інших задіяних сторін і чекаємо згоду на коментарі. Отримана інформація буде висвітлена у подальших розслідуваннях як «Секретних матеріалів», так і у матеріалах «ТСН», – йдеться в заяві.

При цьому група зауважила, що сюжет, який вийшов 27 квітня, «є поверхневим і не відповідає на всі поставлені запитання. Але він точно не мав на меті підігрування російським окупантам». На доказ цього група нагадала, що «Секретні матеріали» за сім років існування програми «неодноразово розвінчували російські фейки».

«1+1 медіа» пояснила вихід сюжету «Секретних матеріалів» про біолабораторії «актуальністю та резонансністю інформації», яка з’являлася в медіа. Зазначимо, протягом двох тижнів її поширили, зокрема, підконтрольні Віктору Медведчуку «112» і ZIK, телеграм-канали, сайт «Страна.ua» та сайт УНІАН.

«Тема біологічних лабораторій, про які неодноразово з’являлася інформація у медіа, є, безперечно, резонансною і заслуговує на увагу, адже факт наявності державних біологічних лабораторій, які отримували у тому числі міжнародну допомогу, є підтвердженим. Тому редакція «Секретних матеріалів» розпочала розслідування, маючи на меті розібратися у ситуації та з’ясувати, що насправді відбувається у лабораторіях, підтвердити або спростувати гучні тези, озвучені раніше іншими ЗМІ», – йдеться в заяві.

Як раніше заявив заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент, Росія проводить дезінформаційну кампанію в Україні та Вірменії через підконтрольні медіа проти США про походження вірусу. Дипламат додав, що російські фейки були озвучені в ефірі українського телеканалу «1+1», що належить олігархові Ігорю Коломойському. Зокрема, розповідалося про нібито наявність в Україні американських лабораторій, в яких розробляється біологічна зброя. «Ця історія була поширена в Україні Віктором Медведчуком, підготовленим в КДБ адвокатом, через упередженість якого в 70-і роки Василь Стус був відправлений до Сибіру, в ГУЛАГ», - заявив Кент.

Також виступила із заявою СБУ. Зокрема, Служба безпеки просить політиків не поширювати фейки про іноземні біолабораторії в Україні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: