Мільярдери Гереги купують великого виробника та експортера олії

Мільярдери Гереги купують великого виробника та експортера олії
Олександр і Галина Гереги

Гереги можуть придбати більше 25% компанії ViOil

Кіпрська Renvior Trading Limited, власниками якої є народний депутат Олександр Герега та його дружина Галина, може придбати частку в ViОil Holdings Limited (острів Мен), що забезпечує перевищення 25% голосів у вищому органі управління компанії.

Про це йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету України, передає «Інтерфакс-Україна».

Згідно з повідомленням, Renvior Trading Limited спільно з Ercos Global Ltd. (Британські Віргінські острови) також запросили у АМКУ дозвіл на отримання спільного контролю над ViОil Holdings Limited.

Як зазначається, поки не вдалося отримати додаткові дані про можливі угоди, тому що інформація про ViОil Holdings Limited і Ercos Global Ltd в відкритих джерелах відсутня.

Також поки не вдалося отримати від промислової групи ViOil інформацію про можливий зв'язок з ViОil Holdings Limited. Разом з тим назва ViОil Holdings Limited співзвучна з назвою промислової групи ViOil, створеної Віктором Пономарчуком в 2006 році на базі аграрних активів промислової групи «КМТ», яка зараз входить до трійки найбільших виробників рослинних олій в Україні.

 До складу промислової групи ViОil входять Вінницький і Чернівецький масложиркомбінати, мережа ХПП та елеваторів, торгові представництва в Вінниці, Чернівцях, Києві та Москві.

В липні 2017 року АМКУ дозволив компаніям ТОВ «Епіцентр К» (Київ) і кіпрській Renvior Trading Limited, що належить подружжю Герег, придбати частки в статутних капіталах 10 аграрних підприємств в Черкаській, Київській та Вінницькій областях.

Роком раніше «Епіцентр К» придбав 80% «Вінницької аграрно-промислової групи», яка є великим виробником сільськогосподарської продукції. Вона обробляє близько 50 тис. га у Вінницькій та Хмельницькій областях, має в своєму розпорядженні чотири елеватори сумарною місткістю 250 тис. т (Вінницький, Гніванський, Немирівський і Турбівський).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: