Мінфін США відмовився звинувачувати КНР в маніпулюванні курсом юаню

Мінфін США відмовився звинувачувати КНР в маніпулюванні курсом юаню

Вашингтон має ряд зауважень і побажань щодо ситуації із юанем

В рамках доповіді Міністерства фінансів США американський уряд прийшов до висновку, що КНР не проводить політику умисного ослаблення юаню щодо долара.

Про це повідомляє видання The South China Morning Post.

Однак при цьому, за словами очільника профільного відомства Стівена Мнучіна, відсутність прозорості в китайському фінансовому секторі і слабкість юаня ставлять під сумнів ціль щодо більш збалансованого і справедливого торгового режиму між США і КНР. Тому Мінфін США і далі буде уважно слідкувати за ситуацією із курсом юаню, в тому числі за допомогою діалогу із Народним банком КНР.

Доповідь Міністерства фінансів США відзначила те, що китайський уряд проводить обмежені інтервенції у питанні курсу юаню. При цьому наголошується на недостатніх реформах для лібералізації фінансового сектору, що сприяло б посиленню довіри до китайської національної валюти.

США і далі продовжать моніторити ситуацією із юанем, а також щодо валют Японії, Республіки Корея, ФРН, Швейцарії і Індії.

Загалом же Вашингтон не називав жодну країну маніпулятором курсу валют протягом останніх 20 років. КНР востаннє звинувачували в цьому США в 1992 і 1994 роках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: