Міністерство інформполітики направило запит до Facebook через витік даних 257 тисяч користувачів

Міністерство інформполітики направило запит до Facebook через витік даних 257 тисяч користувачів

Хакери використали для цього шкідливі розширення для браузерів

Заступник міністра інформполітики України Дмитро Золотухін направив запит до офісу компанії Facebook щодо повідомлень про витік даних 257 тисяч її користувачів, серед яких чимало українців. Про це Золотухін повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Я знаю про проблему. Працюю над перевіркою. Запит на офіс ФБ надіслав», - зазначив заступник міністра.

Як повідомлялось, раніше російська служба ВВС поінформувала про оприлюднення хакерами у відкритому доступі даних про 257 тис. користувачів. Крім того, у 81 тис. акаунтів були доступні навіть особисті повідомлення. Згідно з розслідуванням Facebook, хакери використали для цього шкідливі розширення для браузерів. За інформацією ВВС, сліди злочину ведуть до Росії.

У матеріалі зазначається, що, зокрема, на Socialser21 була опублікована інформація про 257 тисяч профайлів, це показав аналіз британської компанії Digital Shadows, проведений на прохання російської служби ВВС.

«Найактивніше представлена Україна - 47 тисяч користувачів», - уточнює глава служби забезпечення безпеки Digital Shadows Річард Голд. Росію, як країну проживання вказали 12 тисяч осіб.

«Всього на сайті майже 200 країнових розділів, у вибірці є акаунти з Великої Британії, США, Бразилії та країн СНД», - йдеться у журналістському розслідуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: