Міністр оборони Швеції відповів на брехню Шойгу щодо НАТО

Міністр оборони Швеції відповів на брехню Шойгу щодо НАТО
Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст

Гультквіст стверджує, що Швеція вільна від військових альянсів, і приймає власні рішення

Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст звинуватив свого російського колегу Сергія Шойгу у розповсюдженні неправдивої інформації про співпрацю Швеції та НАТО.

Про це повідомляє DW.

«Те, про що говорить міністр оборони Росії – брехня. НАТО не має необмеженого доступу ні до фінських, ні до шведських територіальних вод чи повітряного простору», – сказав Гультквіст.

Раніше, виступаючи 24 липня на колегії Міноборони РФ Шойгу розповів про те, що Москва стурбована втягуванням Фінляндії і Швеції в структури НАТО.

«У травні підписаний договір, що передбачає їх повноправну участь в навчаннях альянсу і можливість використання його систем управління військами та зброєю. Натомість НАТО отримала безперешкодний доступ в повітряний простір і територіальні води цих країн», – сказав Шойгу.

У відповідь на це міністр оборони Швеції заявив, що вхід будь-якого іноземного судна або літака в територіальні води або повітряний простір Швеції можливий тільки після отримання спеціального дозволу.

«Швеція вільна від військових альянсів, і ми приймаємо власні рішення. Це було помилкове висловлювання», – сказав Гультквіст.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: