Міністр розповів про перспективи розвитку столичних аеропортів

Міністр розповів про перспективи розвитку столичних аеропортів
Міністр інфраструктури Володимир Омелян

Володимир Омелян зазначив, що на розвиток аеропорту в Гостомелі потрібні час та гроші

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів про перспективи розвитку двох столичних аеропортів, а також аеродрому в Гостомелі.

За його словами, для повноцінного функціонування цих об'єктів потрібні відповідні ресурси і пасажиропотік.

«У Києві є два діючі аеропорти - аеропорт «Жуляни» («Київ». – Ред.), який знаходиться в комунально-приватній власності, і аеропорт «Бориспіль», який є державним. Аеропорт «Жуляни» працює на близько половині своїх потужностей, а аеропорт «Бориспіль», дай Бог, щоб працював на половині потужностей до кінця цього року. Говорити про третій аеропорт можливо в стратегічному плані, якщо у нас є розуміння, що через аеропорти Києва будуть летіти не менше 30 млн осіб щорічно, що чітко це через два роки, коли у нас є достатньо ресурсів для того, щоб будувати чергові аеропорти в Гостомелі. Можливо, переносити аеропорт «Жуляни» в аеропорт «Гостомель» там будувати, а в аеропорту «Жуляни» щоб була мала авіація, або бізнес-авіація, або просто щось інше замість аеропорту», - сказав міністр в ефірі телеканалу «112 Україна».

Омелян додав, що можливість реалізації таких ідей вимагає ретельного вивчення. «Це довгострокова перспектива», - зазначив він.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловився за розвиток аеродрому «Гостомель», який сьогодні виконує функцію бази для літаків ДП «Антонов» і авіакомпанії «Авіалінії Антонова», і перетворення його на базовий аеропорт для лоукостів, в тому числі ірландського Ryanair. 

Держпідприємство «Антонов» зацікавлене у використанні аеродрому в Гостомелі для обслуговування лоукост авіакомпаній.

Читайте також  статтю: Гендиректор аеропорту «Львів» Тетяна Романовська: Від Ryanair ми би отримали вісім мільйонів гривень

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: