Міносвіти назвало ТОП-5 вишів, куди найбільше подають заяви на вступ

Міносвіти назвало ТОП-5 вишів, куди найбільше подають заяви на вступ

«Право», «філологія», «середня освіта», «менеджмент» та «медицина» — на ці спеціальності вступники подали найбільше заяв

Міносвіти назвало ТОП-5 найпопулярніших спеціальностей та вишів за підсумками подання мільйону заяв вступників. Якщо говорити про спеціальності, то це «право», «філологія», «середня освіта», «менеджмент» та «медицина»

Серед університетів найбільшим попитом серед вступників користуються:

  • КНУ ім. Шевченка,
  • ЛНУ ім. Франка,
  • КПІ ім. Сікорського,
  • Львівська політехніка,
  • ХНУ ім. Каразіна.

Загалом на ранок 19 липня вступники подали до вишів майже 1 мільйон заяв на бакалавра, магістра та молодшого спеціаліста. З них понад половина — близько 600 тис. заяв — подані в електронному вигляді. Про це повідомив заступник Міністра освіти і науки Юрій Рашкевич.

Електронні кабінети зареєстрували вже 151 тис. вступників — це понад 90% відсотків від очікуваної цього року кількості. З них 130 тис. вже подали електронні заяви.

«Середня кількість заяв, яку на сьогодні подали вступники — 4. Згідно з умовами прийому, кожен вступник може подати на бюджет до 7 заяв. Тобто скоріше за все більшість вступників чекають останніх днів вступної кампанії, щоб залежно від ситуації, рейтингових списків подати заяви, що залишилися. У підсумку тільки на бакалавра ми очікуємо близько мільйона заяв», — відзначив Юрій Рашкевич.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: