Міносвіти радить абітурієнтам не погоджуватися на контракт у вишах раніше 1 серпня

Міносвіти радить абітурієнтам не погоджуватися на контракт у вишах раніше 1 серпня

Міністерство отримує повідомлення від абітурієнтів про пропозиції приймальних комісій вишів оформити контракт на навчання ще до завершення конкурсу на бюджетні місця

Міністерство освіти і науки України не рекомендує абітурієнтам погоджуватися на зарахування на контрактну форму навчання у вищих навчальних закладах раніше закінчення зарахування на бюджет, 1 серпня.

«Рішення написати заяву на контракт абітурієнту слід приймати лише після того, як буде анульована його рекомендація до зарахування на навчання за державним замовленням - не раніше 1 серпня 2016 р.», - зазначено в повідомленні прес-служби відомства.

У ньому наголошується, що міністерство отримує повідомлення від абітурієнтів про пропозиції приймальних комісій вишів оформити контракт на навчання ще до завершення конкурсу на бюджетні місця.

«Немає жодних причин цього робити, конкурс на контракт відбуватиметься пізніше, тому кожен встигне подати документи, якщо в абітурієнта взагалі виникне таке бажання», - йдеться в повідомленні з посиланням на слова першого заступника міністра освіти і науки Інни Совсун.

Заяви на допуск до участі в конкурсі для вступу на навчання за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб (контрактна форма навчання) можна подати до 12 серпня - протягом 11 днів після оприлюднення списку рекомендованих до зарахування на бюджет.

Список рекомендованих на навчання за бюджетні кошти буде доступний для всіх 1 серпня, а з 1 до 5 серпня рекомендовані до зарахування мають будуть принести оригінали своїх документів до ВНЗ, де вони отримали місце держзамовлення.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: