Мінсоцполітики: реєстр отримувачів субсидій буде закритим

Мінсоцполітики: реєстр отримувачів субсидій буде закритим

Електронна база для реєстру отримувачів субсидій має запрацювати з 1 січня 2018 року

Доступ до реєстру матимуть лише Мінсоцполітики та управління соцзахисту населення

Реєстр отримувачів субсидій на житлово-комунальні послуги не буде наявним у відкритому доступі – це передбачено правилами доступу до персональних даних громадян.

Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики України Віталій Музиченко, повідомляє «Уніан».

За його словами, оскільки громадяни для призначення субсидії надають органам соцзахисту населення право обробляти їхні персональні дані, а інформація про доходи має обмежений доступ, реєстр субсидіантів матиме закритий характер з обмеженим доступом.

«Житлові субсидії призначаються районними і міськими органами соціального захисту населення. Відповідно, облік субсидіантів зараз ведеться на місцевому рівні. Уряд прийняв рішення інтегрувати ці розрізнені бази даних в єдиний реєстр одержувачів житлових субсидій, але, враховуючи, що для призначення субсидії використовуються персональні дані людей, реєстр не може бути відкритим для всіх бажаючих», – пояснив Музиченко.

У відомстві планують розробити системи захисту персональних даних одержувачів субсидій. Відтак, доступ до нього матимуть лише Мінсоцполітики та управління соцзахисту населення.

За даними Мінсоцполітики, електронну базу для реєстру отримувачів субсидій мають створити до 20 грудня 2017 року, а діяти вона почне з 1 січня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: