Мін’юст здобув першу перемогу над партією-«примарою», яких в Україні десятки

Мін’юст здобув першу перемогу над партією-«примарою», яких в Україні десятки
Міністерство юстиції судиться з майже півсотнею політичних партій, які ведуть діяльність на паперах

Суд анулював реєстраційне свідоцтво політичної партії «Універсальна партія України»

Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив позов міністерства юстиції і анулював реєстраційне свідоцтво політичної партії «Універсальна партія України» від 23 січня 2015 року.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на рішення суду від 30 березня.

У позові міністерства сказано, відповідач порушив вимоги частини сьомої  статті 11 Закону України «Про політичні партії в Україні», якою передбачено обов`язок утворення та реєстрації протягом шести місяців з дня реєстрації своїх обласних організацій у більшості областей України, містах Києві, Севастополі та в Автономній Республіці Крим. Це стало підставою для звернення до суду про анулювання реєстраційного свідоцтва політичної партії.

Під час дослідження доказів до справи були долучені дані про відсутність реєстрації осередків політичної партії «Універсальна партія України» у кожній області.

Зі свого боку політсила жодним чином не відреагувала на позов міністерства. Навіть судова ухвала, направлена за офіційною адресою Універсальної партії, повернувся з поштовою відміткою «За закінченням терміну зберігання».

Нагадаємо, що на початку лютого міністерство юстиції заявило, що проаналізувало відповідність вимогам Закону України «Про політичні партії в Україні» всіх зареєстрованих партій і підготувало пакет із 48 позовних заяв до Окружного адміністративного суду Києва про анулювання реєстраційного свідоцтва тих партій, які порушують цей Закон.

Загалом, в Україні зареєстровано 349 політичних партій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: