Митрополит Агапіт знайшовся і здивувався, що його «викрало СБУ»

Митрополит Агапіт знайшовся і здивувався, що його «викрало СБУ»
Агапіт їде до Києва, але на Собор не піде?
Фото: Real-vin.com

Прихильники Московського патріархату розповсюдили фейк про митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта

Митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт спростував інформацію про те, що СБУ забирала і кудись везла його. Представник УПЦ МП стверджує, що жодних силовиків не бачив. Про це сам митрополит повідомив в телефонному коментарі телеканалу 112.

Нагадаємо, раніше представники Української православної церква Московського патріархату заявили, що СБУ начебто у примусовому порядку доставляє одного з митрополитів у Київ нібито до президента. У спецслужбі це заперечили.  Сам Агапіт прокоментував це повідомлення так: «Я знаходжуся в автомобілі своєму і їду в Київ на зустріч з митрополитом Вінницьким Симеоном. Хочу з ним поговорити». Митрополит уточнив, що СБУ його не перевозить. 

Агапіт вважає, що представники УПЦ МП могли розповсюдити повідомлення про його викрадення силовиками, в силу низки причин: «Я думаю, що так, може, склалося, що почули, що я їду, і знають мою позицію, що я не готовий іти на собор, а їду в Київ. Ну, їду поговорити з владикою Симеоном». Митрополит визнав, що на зустрічі з Симеоном говоритиме про собор.

«Поки я не вирішив йти на собор. І це однозначно. Це така позиція моя. І вплинути нічого не зможе. Думаю, що (собор) відбудеться. Але в нас думка на чолі з блаженнійшим Онуфрієм, що поки ми утримуємося від цього собору», - підсумував Агапіт.

Читайте також: Хто стане предстоятелем Православної церкви в Україні? Головні кандидати та останні інтриги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: