Митрополит Епіфаній: процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня

Митрополит Епіфаній: процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня
Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній

За інформацією Епіфанія, підписання Томосу патріархом Варфоломієм відбудеться на Фанарі 5 січня

Офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм пройде 5 січня 2019 року, а вже наступного дня,  6 січня, після божественної літургії Томос про автокефалію буде вручено митрополиту Православної церкви України.

Про це в інтерв'ю телеканалу «Прямий» розповів предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

«Процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня. Там вперше ми разом, як предстоятелі вже незалежної Української помісної православної церкви і Вселенський патріарх Варфоломій подякуємо Богові найперше молебнем в храмі Святого Юрія-Переможця на Фанарі», - зазначив Епіфанія.

За його словами, потім буде офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом на Фанарі 5 січня.

«А вже 6 січня відбудеться урочисте богослужіння - це вперше двох предстоятелів, Вселенського патріарха Варфоломія, як першого серед рівних патріарха і також предстоятеля вже вільної незалежної помісної православної церкви.Після урочистого богослужіння, після божественної літургії буде вручено Томос про автокефалію Української православної церкви», - додав Епіфаній.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП). Саме йому урочисто вручатимуть Томос на Святвечір 6 січня у Константинополі.

Президент Петро Порошенко заявив, що 6 січня назавжди увійде в історію Української держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: