Мої діти дивляться на це лайно: чоловік вимагав від галереї сховати репродукцію картини всесвітньо відомого автора

Мої діти дивляться на це лайно: чоловік вимагав від галереї сховати репродукцію картини всесвітньо відомого автора

«Лежача оголена», Амедео Модільяні, 1917 рік

Обурений чоловік самостійно намагався прибрати репродукцію картини Амедео Модільяні з вітрини галереї у Запоріжжі

У Запоріжжі чоловік вимагав прибрати з вітрини галереї репродукцію картини. Місцевого мешканця обурила картина всесвітньо відомого художника Амедео Модільяні «Лежача оголена», репродукцію якої виставили у вітрині художнього салону.

Про це повідомляє адміністрація салону в соцмережі.

Вдень 16 травня невідомий чоловік зайшов у художній салон і почав вимагати прибрати з вітрини картину з оголеною жінкою. Адміністратор відповів, що репродукцію Модільяні виставив власник галереї. Обурений відвідувач вирішив, що поки власника немає, він може самостійно прибрати картину з вітрини.

«У мене діти ходять дивляться на це лайно. Ще раз побачу - прийду і порву її, зрозуміло?», - заявив чоловік, прибираючи мольберт з картиною з вітрини.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Художній салон (@artsalonzp)

Адміністрація галереї звернулася із заявою до поліції і просить запорожців впізнати чоловіка, якого обурила картина Модільяні.

«Ми були впевнені, що глядач приходить до культурного закладу, щоби побачити те, що за складністю сприйняття хоча б на пару щаблів вище за телевізор. Але на жаль, ми були занадто замріяними... З подібним дикунством ми зіткнулися вперше. Амедео Модільяні - це всесвітньо визнаний майстер, а за його «Лежачу оголену» в 2018 році на акціоні Sotheby’s заплатили 157,2 млн дол. І тепер дуже замислились, бо ця репродукція була частиною проєкту, який ми для вас задумали», - прокоментували інцидент у галереї.

Картина Амедео Модильяні, що була написана у 1917-1918 роках, вважається однією із всесвітньо відомих картин, які найчастіше виставляються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: