Молдова не видасть Придністров’ю екс-президента Шевчука

Молдова не видасть Придністров’ю екс-президента Шевчука
Колишній президент невизнаного Придністров'я Євген Шевчук

Між Молдовою та Придністров’ям немає угоди про екстрадицію

Молдова не видасть екс-президента Придністров'я Євгена Шевчука, проти якого в невизнаній республіці відкриті кримінальні справи.

Як пояснив молдавському порталу deschide.md віце-прем'єр Молдови Георге Белан, між двома берегами Дністра немає угоди про екстрадицію.

«Між МВС Молдови та профільним відомством в Придністров'ї під час правління президента Володимира Вороніна була угода, але вона анульована. Якщо у Євгена Шевчука немає проблем з органами правопорядку правобережжя, то він може скільки завгодно перебувати на території Молдови», - пояснив Белан.

Нинішній глава невизнаної республіки Вадим Красносельський заявив, що суд над Шевчуком буде максимально відкритим. Він підкреслив, що якщо вина його попередника буде доведена, він понесе заслужене покарання.

«Я, як президент, можу обіцяти тільки одне - законність при даному процесі, і я своє слово дотримаю. І, як гарант конституції, висловлюся і буду тієї думки, щоб суд був максимально відкритим для громадськості», - сказав Красносельський в ефірі телеканалу «Перший Придністровський».

Раніше голова Слідчого комітету Придністров'я В'ячеслав Бринзарь заявив, що Шевчук, який поїхав до Молдови через висунуті проти звинувачення та зняття парламентом недоторканності, може бути засуджений заочно.

Як повідомляв «Главком», в ніч проти 28 червня колишній президент Придністров'я Євген Шевчук таємно покинув невизнану республіку і втік до Молдови.

Євген Шевчук очолював Придністров'я з 2011 по 2016 роки. Зараз його підозрюють в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. 28 червня Верховна рада на прохання прокурора ПМР позбавив Шевчука недоторканності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: