Московська церква розхвалила іменинника Путіна-миротворця

Московська церква розхвалила іменинника Путіна-миротворця
Путін та московський патріарх РПЦ Кирило

У РПЦ вважають, що президент РФ зробив внесок «в утвердження ідеалів справедливості та миру»

У п’ятницю, 6 жовтня, в Москві за участю двох митрополитів УПЦ (МП) відбулося засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви, на яких прийнято рішення, що стосуються, зокрема, України, повідомляє «Релігія в Україні».

Як повідомляє офіційний сайт Московського Патріархату, учасники засідання прийняли рішення направити президенту Росії Володимиру Путіну вітальну телеграму з нагоди його 65-річчя. У ній члени Синоду визнають вагомий внесок Путіна «в утвердження ідеалів справедливості, миру і злагоди між країнами і народами».

Дане визнання входить в протиріччя як з українською, так і з міжнародною оцінкою діяльності Росії (і відповідно російського керівництва) щодо України. Так, в 2015 р Верховна Рада, вищий орган державної влади України, визнала Росію «державою-агресором» і звернулася до світової громадськості за допомогою. Резолюціями Ради Європи та ООН 2014-2016 років військове вторгнення Росії в Україну визнано «окупаційним» із закликом до російського керівництва вивести війська з України. До сих пір РФ не виконала рішень міжнародних інституцій, створених саме з метою підтримки і зміцнення міжнародного миру і безпеки, розвитку співпраці між державами.

Слід зазначити, що в засіданні Синоду в Москві взяли участь два представника Української Православної Церкви - митрополит Київський і всієї України Онуфрій і митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф (Губень). Треба думати, ці українські архієреї солідарні з тією оцінкою діяльності Путіна, яка дана Синодом РПЦ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: