МОЗ розвіяло міф про те, що коронавірус боїться сонячного світла і тепла

МОЗ розвіяло міф про те, що коронавірус боїться сонячного світла і тепла

Американські вчені провели дослідження, результати якого свідчать, що коронавірус нібито боїться сонячного світла, тепла та вологи

Сонячна весняна погода — не найкращий аргумент для того, щоб збиратися компанією та вирушати на травневі активності на природі

Захворіти на нову коронавірусну інфекцію Covid-19 можна незалежно від того, наскільки тепла та сонячна погода. У країнах зі спекотним кліматом також спостерігається поширення захворювання. А це означає, що сонячна весняна погода — не найкращий аргумент для того, щоб збиратися компанією та вирушати на травневі активності на природі. Про це йдеться у повідомленні Центру громадського здоров’я у Facebook.

Ц Центрі наголошують, що наразі немає імунітету, вакцин та ліків проти нової коронавірусної інфекції, тому один із найефективніших способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – фізичне дистанціювання та щоденна гігієна.

А саме:

  • Безконтактне привітання. Кивок голови або привітна усмішка можуть сприйматися навіть щиріше, ніж потиснення рук.
  • Гігієна рук. (їх миття протягом 20-40 секунд теплою водою із милом або оброблення дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%). Як визначити час? Достатньо перерахувати, до прикладу, міста, які ви хотіли б відвідати у майбутньому. Це займе не менше 20 секунд. Дотримання респіраторної гігієни і етикету кашлю (чхати та кашляти у згин ліктя або одноразову серветку, яку потім слід викинути у контейнер). Так, ця навичка виробляється поступово, але точно вбереже вас від зайвого, а подекуди і небезпечного, контакту біологічних рідин із долонями рук.
  • У час пандемії категорично не можна спльовувати на вулицях. Користуйтеся одноразовими паперовими хустками.
  • Дистанція не менше півтора метри від інших людей у публічних місцях.
  • Самоізоляція у разі появи респіраторних симптомів: підвищена температура, кашель, нежить. Потрібно ізолюватися від тих, з ким проживаєте, настільки, наскільки це можливо. Особливо, якщо серед вас є люди похилого віку.

Нагадаємо, зараз ЗМІ, посилаючись на дослідження американських вчених, розповсюджують інформацію про те, що новий коронавірус нібито дуже сильно втрачає свої властивості під впливом сонячного світла, тепла та вологи. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: