Муфтій пояснив, чому ніхто не бачив тіло Окуєвої

Муфтій пояснив, чому ніхто не бачив тіло Окуєвої
Поховання Аміни Окуєвої

Молебну вчора в мечеті Ісламського культурного центра Києва не відбувалось

Аміну Окуєву поховали відповідно до мусульманських релігійних традицій. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook муфтій Духовного управління мусульман України УММА Саїд Ісмагілов.

Він дав певні пояснення стосовно особливостей мусульманського обряду поховання. 

«По-перше, її поховали не вчора, а сьогодні. У мусульман, за каноном, вночі не ховають померлих. Поховали не в Києві. Ніякого таємного молебну вчора в мечеті Ісламського культурного центра Києва не відбувалось. Поховальний джаназа-намаз здійснюється лише в присутності тіла померлої людини. Оскільки родичі та близькі люди Аміни, з міркувань безпеки вирішили не привозити її для здійснення джаназа-намазу у мечеть, то вчора джаназа-намаз не здійснювався», - повідомив муфтій.

Він розповів, що вчора дійсно очікували, що тіло Окуєвої привезуть для здійснення джаназа-намазу. «Але потім мені повідомили, що близькі люди Аміни вирішили зробити по-іншому, і я повідомив зібравшимся, що нічого не відбуватиметься. Родина має право сама вирішувати, як їм все зробити, тому втручатися в такі питання некоректно і недоречно», - сказав Ісмагілов.

За його словами, «жінки-мусульманки Luda LukashevichOlya Bashey KroxaTanya Shcherbak власноруч зробили омовіння тіла загиблої відповідно до канонів Ісламу».

«Близькі прощаються з людиною до того, як буде зроблено омовіння, і тіло завернуто у кафан (саван). Після цього, обличчя людини вже не відкривається. Тому побачити людину після обряду омовіння та завертання у саван вже не можна», - пояснив муфтій.

Він повідомив, що Аміну поховали сьогодні близько 12-ї години «за її власним заповітом поруч з її командиром Ісою Мунаєвим».

Як повідомлялося, Аміну Окуєву поховали у Дніпрі.

Раніше повідомлялось, що чоловік убитої Адам Осмаєв розповів, що на прощання із загиблою не запрошували навіть близьких друзів в мечеть з міркувань безпеки. За його словами, російські спецслужби могли використати трагедію, щоб зробити новий теракт. Тому в мечеті було лише кілька людей.

Нагадаємо, 30 жовтня ввечері автомобіль, в якому їхала доброволець АТО Аміна Окуєва, був обстріляний на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. В результаті отриманих поранень Аміна загинула, її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення.

Нардеп Ігор Мосійчук заявив, що його помічниця Окуєва була убита пострілом в голову.  

Внаслідок збройного нападу, в якому загинула Окуєва, її чоловік Осмаєв отримав кульове поранення в ногу.

В мережі також з’явилися фото та відео з місця вбивства Окуєвої під Києвом.

Слідчі розповіли, що по автомобілю Аміни Окуєвої злочинці випустили півтора десятка куль, п’ять з них влучили в активістку.

Читайте статтю: Аміна Окуєва - жінка-загадка. Усі головні версії убивства


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: