Музею російського мистецтва збираються повернути стару назву

Музею російського мистецтва збираються повернути стару назву

Музей було відкрито у 1922 році під назвою «Київська картинна галерея»

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили перейменування Київського національного музею російського мистецтва.

Відповідно до проекту рішення, Київський національний музей російського мистецтва пропонується перейменувати у Національний музей «Київська картинна галерея» (офіційна скорочена назва – Київська національна картинна галерея). Про це повідомили у прес-службі Київради.

«Ми пропонуємо музею російського мистецтва повернути історичну назву. Відповідно до законодавства, питання зміни назви закладу належить до компетенції засновника музею. Засновником є Київрада, відповідно, рішення про перейменування може бути прийнято без урахування думки трудового колективу. Але наша комісія зверталась до трудового колективу щодо проведення зборів з цього питання. Вони відбулися, але, на жаль, конструктивного діалогу не склалося, представники музею не озвучили конкретних пропозицій», – зазначила голова комісії з питань культури Вікторія Муха.

Відповідне рішення також ще розглядатиметься на пленарному засіданні Київради.

Як зазначається в повідомленні, музей відкрили у 1922 році під назвою «Київська картинна галерея». Основу музейного фонду становили художні колекції київських промисловців та меценатів Терещенків. Нині у музеї нараховується понад 13 000 пам’яток мистецтва.

Як відомо, профільна комісія Київради 25 січня ініціювала перейменування Київського національного музею російського мистецтва у Національний музей «Київська картинна галерея». Зазначалося, що комісія підготує відповідний проект рішення Київради, зважаючи на думку департаменту культури КМДА щодо нової назви музею.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: