Муженко назвав достойну для військовослужбовця зарплату

Муженко назвав достойну для військовослужбовця зарплату

За словами керівника Генштабу, на сьогодні спостерігається відтік військових кадрів

Начальник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко заявив, що для армії у 2019 році необхідне фінансування на рівні щонайменше 112 млрд гривень.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC News Україна.

«Ми порахували, що це має бути сума приблизно 112 млрд грн. Це мінімальна потреба для армії. А нам поки доводять показники на 82 млрд грн. І це явно недостатньо для того, щоб утримувати ЗСУ в боєздатному стані, я вже не кажу про нарощування спроможності», - розповів керівник Генштабу.

За його словами, на сьогодні спостерігається відтік військових кадрів, в тому числі через проблеми матеріального характеру. Це може мати серйозні наслідки для боєготовності ЗСУ.

Муженко зазначив, що через звільнення в армію набирають нових контрактників, яких треба знову готувати. «А через певний термін вони знову звільняються. Нам потрібно тримати потужне ядро Збройних сил, тоді це сприятиме посиленню спроможності армії», - підкреслив він.

«Наші дослідження показують, що базовим грошовим забезпеченням для військовослужбовця мають бути 15 тисяч. У нас зараз 7 тисяч, ця цифра має зрости щонайменше удвічі. Тоді це буде достойний рівень матеріальної компенсації за всі ті незручності та те напруження, яке вони відчувають», - заявив Муженко.

Водночас він запевнив, що на передову ця ситуація не впливає, адже там значно більші грошові виплати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: