Вибори у Франції: явка склала 48,7%

Вибори у Франції: явка склала 48,7%

Другий тур парламентських виборів у Франції відбудеться через тиждень 18 червня.

Глава МВС Франції Жерар Коллон заявив, що більше половини французьких виборців не прийшли голосувати в першому турі виборів до Національних зборів.


«Перший урок нинішнього голосування - значне зниження рівня участі у виборах в порівнянні з минулими виборами. За даними з 91,3% виборчих дільниць, явка склала 48,7%, тобто більше половини виборців не пішли голосувати. Ці дані нас турбують, задуматися над ними повинні всі представники політичного класу», - заявив міністр.

Відповідно до мажоритарної системи, голосування відбувається не за загальнонаціональними списками, а за конкретного кандидата в кожному виборчому окрузі.

Якщо кандидат набирає понад 50% у першому турі, його оголошують переможцем. В іншому випадку два кандидати з найбільшою кількістю голосів виходять до другого туру.

Другий тур парламентських виборів у Франції відбудеться через тиждень 18 червня.

Раніше громадяни Франції, які голосували за кордоном в першому турі парламентських виборів, переважною більшістю підтримали кандидатів від партії Макрона. Голосування відбулося 3-4 червня в 11 виборчих округах, в ньому взяли участь 1,3 млн осіб. Кандидати від партії "Вперед, республіка" перемогли в 10 закордонних округах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: