МЗС: Франція депортувала українського вболівальника

МЗС: Франція депортувала українського вболівальника

Громадянина України звинуватили лише у перевезенні бейсбольної біти, яка, за французьким законодавством, прирівнюється до холодної зброї

Франція депортувала затриманого раніше у місті Лілль українського вболівальника.

Про це заявила представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Ореста Старак, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Українського вболівальника депортували з території Франції із забороною в'їзду в цю країну до 30-ти днів.

«Ми отримали інформацію від нашого консульства у Франції, громадянин України все-таки було депортований з території Франції із забороною в'їзду в подальшому на територію цієї країни до 30-ти днів», - повідомила Старак.

За її словами, французька влада не інкримінує громадянину України участь у вуличних заворушеннях. Громадянина України звинуватили лише у перевезенні бейсбольної біти, яка, за французьким законодавством, прирівнюється до холодної зброї.

«Мова йде тільки про ситуацію з бейсбольною битою. До речі, вона була одна, а не велика кількість... Спочатку мова йшла про те, що його відпускають, потім рішення було змінено французькою стороною і все-таки його депортували», - розповіла Старак.

Агенція нагадує, що 15 червня ввечері у французькому департаменті Нор видворила з країни трьох російських футбольних вболівальників і одного українця за участь у заворушеннях в рамках Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2016».

На наступний день, 16 червня, в Міністерстві закордонних справ України підтвердили факт затримання українського вболівальника р. в Лілль (Франція), але на то момент не було інформації про остаточне рішення французької влади.

Нагадаємо, матч Україна - Польща відбудеться 21-го червня. Початок матчу о 19.00. 

Українська збірна програла два стартових матчах на Євро-2016 і матч проти поляків не має жодного турнірного значення. Цей матч це гра престижу в якому команда Михайла Фоменка може набрати очки. Для самого тренера це матч прощання не тільки з Євро-2016, але і з національною збірною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: