МЗС: українці можуть подорожувати без віз до 85 країн (список)

МЗС: українці можуть подорожувати без віз до 85 країн (список)

У 101 держави українці можуть їздити за дипломатичними (службовими) паспортами

Станом на 30 вересня громадяни України користуються правом безвізового в’їзду до 85 країн світу за закордонними паспортами з безконтактним електронним носієм інформації та до 101 держави за дипломатичними (службовими) паспортами.

Про це «Главкому» повідомили у департаменті консульської служби МЗС у відповіді на запит.

У Міністерстві закордонних справ зауважили, що наразі триває переговорний процес щодо укладання міжнародних договорів про взаємне скасування візових вимог з декількома десятками іноземних держав.

Зокрема, ближчим часом очікується, що Катар поповнить перелік безвізових країн для громадян України (після отримання МЗС України інформації про завершення виконання катарською стороною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності угодою між Кабміном та урядом Катар про взаємне скасування візових вимог від 20.03.2018 р.).

Нагадаємо, що за час дії безвізового режиму з Євросоюзом ним скористалися 1,29 млн українців. Лише за літній період 2018 року у пунктах пропуску прикордонники оформили понад 760 тисяч наших співвітчизників, які подорожували до країн ЄС з біометричними паспортами без візи.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

Як повідомляв «Главком», 5 жовтня Україна та Грузія спростили процедури перетину кордонів, що дозволяє громадянам обох країн подорожувати без віз і за внутрішніми документами (ID-паспортами). Відповідно до угоди, громадяни України і Грузії можуть перебувати на території держави іншої сторони без віз протягом 90 днів (щороку) на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), яка містить безконтактний електронний носій.

26 вересня Україна підписала угоду про безвізовий режим з Уругваєм — державою у південно-східній частині Південної Америки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: