МЗС України обурене відмовою Верховного суду РФ переглянути вирок Сенцову

МЗС України обурене відмовою Верховного суду РФ переглянути вирок Сенцову

МЗС вимагає від Росії негайно припинити цинічне порушення прав громадян України, звільнити їх та повернути на Батьківщину

Міністерство закордонних справ України висловлює обурення у зв’язку з рішенням Верховного суду Російської Федерації відмовити у передачі справи громадян України Олега Сенцова та Олександра Кольченка та їхніх касаційних скарг для розгляду у судовому засіданні суду касаційної інстанції. Про це йдеться в коментарі МЗС України.
Українська сторона вкотре наголошує на незаконності і політичній заангажованості вироку Північно-Кавказького окружного військового суду від 25 серпня 2015 року щодо незаконного позбавлення волі Олега Сенцова та Олександра Кольченка на 20 та 10 років відповідно з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.
«Тому розглядаємо таке рішення найвищого судового органу Російської Федерації не лише позбавленням незаконно засуджених українців права на об’єктивний розгляд їхньої справи у суді вищої судової інстанції, але й новим підтвердженням політичного замовлення у цій справі та компрометацією російської судової системи як незалежної гілки влади», - заявляє МЗС.
Відомство вимагає від Росії негайно припинити цинічне порушення прав громадян України, звільнити їх та повернути на Батьківщину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: