МЗС відреагувало на скандал щодо викрадення даних спостерігачів ОБСЄ

МЗС відреагувало на скандал щодо викрадення даних спостерігачів ОБСЄ

У міністерстві засудили продовження Російською Федерацією цілеспрямованої політики агресії проти України

МЗС України стурбоване повідомленням про загрозу безпеці членів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні внаслідок ймовірного втручання спецслужб Російської Федерації у роботу СММ, що спрямоване на дискредитацію спостережної діяльності СММ відповідно до її мандату.

Про це говориться у заяві українського МЗС, опублікованій 19 липня.

«У цьому зв’язку МЗС звернулося до СММ з проханням поінформувати про заходи, що будуть вжиті для недопущення повторення подібних випадків у майбутньому», - зазначається у заяві.

Підкреслюється, що українська сторона засуджує будь-які дії, що негативно впливають на безпеку спостерігачів СММ, зокрема погрози на їхню адресу, обмеження свободи пересування або викрадення службової чи приватного характеру інформації.

«МЗС України рішуче засуджує продовження Російською Федерацією цілеспрямованої політики агресії проти України, у тому числі через підрив авторитету СММ та перешкоджання реалізації місією її мандату», - заявили в міністерстві.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що внутрішні документи спостерігачів ОБСЄ в Україні потрапили до рук Федеральної служби безпеки Росії. Йдеться про внутрішні звіти місії про події на окупованих територіях Донбасу, а також про дані щодо комунікації першого заступника глави СММ Александра Хуга.

У свою чергу прес-служба СММ ОБСЄ оприлюднила заяву, у якій пообіцяла провести розслідування щодо даної інформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: