МЗС закликає туристів виявляти пильність у криміногенному Ріо-де-Жанейро

МЗС закликає туристів виявляти пильність у криміногенному Ріо-де-Жанейро
Рейтер

Крадіжки, насильство, викрадення людей - поширені явища у столиці Олімпіади-2016

Міністерство закордонних справ України застерігає усіх, хто подорожує до Ріо-де-Жанейро під час проведення цьогорічних Олімпійських ігор, проявляти особливу пильність у зв'язку з криміногенною обстановкою в місті.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Бразильські міста Ріо-де-Жанейро і Сан-Паулу відрізняються високим криміногенним рівнем. Це стосується не лише злочинів проти особистої власності, але також і правопорушень, пов'язаних з насильством, включаючи зростаючі останнім часом випадки викрадення людей. Поширеними є напади на торгові точки, заклади громадського харчування, автозаправки, приватні будинки, а також угони автотранспорту та інші», - йдеться у повідомленні.

В МЗС зазначають, що для іноземців значну небезпеку становлять крадіжки, вуличні пограбування та злочини типу „блискавичного” викрадення людей. «У місцях масового скупчення людей діють кишенькові злодії. Серед злочинців можуть бути як чоловіки, так і жінки й навіть діти. Грабіжники зазвичай озброєні та можуть відкрити вогонь без будь-якого попередження», - йдеться у повідомленні.

Перебуваючи у Бразилії, громадянам України слід утриматися від відвідування віддалених кварталів міст (так званих «фавел»), які вважаються територіями підвищеного ризику і фактично не контролюються місцевою поліцією. Також МЗС рекомендує утримуватися, особливо у темний час доби, від відвідування пляжів Копакабана та Іпанема у м.Ріо-де-Жанейро. «Останнім часом там йде справжнє полювання на іноземних туристів, у результаті чого пограбовано декілька громадян України», - застерігають у зовнішньополітичному відомстві.

Громадянам України необхідно дотримуватися посилених заходів особистої безпеки та максимально обмежити пересування у громадських місцях у другій половині дня та в темну пору доби. Необхідно також уникати місць проведення акцій протесту та масового скупчення людей, перш за все, поблизу адміністративних будівель та будинків органів влади, йдеться у повідомленні МЗС.

«Якщо збираєтесь відвідати туристичні місця, то документи залишайте у сейфі у готелі, беріть з собою лише необхідну кількість грошей. На пляжі вам вистачить 100 реалів, для того щоб купити прохолодні напої, оплатити лежаки, парасольки тощо. Намагайтеся мати при собі дрібні купюри, щоб не привертати до себе увагу. Найбільш безпечним способом розрахунку в інших місцях є банківська картка», - рекомендують в МЗС.

У відомстві наполягають, що громадяни України, які стали жертвами злочинів, мають звернутися до найближчого відділення поліції, де складуть протокол про крадіжку та допоможуть встановити контакт з консульством.

МЗС також рекомендує мати при собі телефонні номери відповідних установ, а саме: спеціалізованого управління туристичної поліції м.Сан-Паулу (DEATUR): (11) 3120-4417, у м. Ріо-де-Жанейро: (21) 2332-2924/2885; контактні дані консульських співробітників у м. Бразиліа: (61) 3365-1457 та 98363-0222, у м. Сан-Паулу: (11) 4371-9450 та 97467-0087, у м. Ріо-де-Жанейро: (21) 96886-1725; військової поліції (у випадках загрози життю, пограбування тощо) - 190, Швидкої медичної допомоги - 192, Пожежно-рятувальної служби (у разі нещасних випадків) - 193, Дорожньої поліції штату - 198.

Для здійснення міжміських телефонних розмов в Бразилії необхідно набирати 0 + код оператора (найбільш вживані коди операторів 14 або 21) + код міста + номер телефона. У випадку міжнародних дзвінків - 00 + код оператора (14 або 21) + код країни + код міста + номер телефона, попереджають в МЗС України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: